PENSANT EN TUBREU DESCRIPCIÓ DESCRIPCIÓN

Alguns exemples de raça canina


BULLDOG FRANCÉSNacionalitat: França. 

Origen: Es tracta d'una raça autòctona francesa, potser amb sang de Bulldog anglès, la difusió aconseguir la màxima esplendor a meitat del passat segle. 

Descripció: És un gos de talla petita (pes de 6 a 12 kg), de cap fort i quadrada; nas ample i molt curta; llavis negres, grossos, una mica trencats, que cobreixen les dents; mandíbules amples i potents; ulls foscos, rodons i una mica sortints; orelles amples a la base i arrodonides a la punta, de port erecte; coll sense papada; tòrax en forma de bóta, amb costelles ben arquejades; cua curta, d'inserció baixa; pèl ras, espès i suau. Colors: tigrat (pèls negres i vermells barrejats), color "Caille" (guatlla), aquest últim a base d'un mantell de fons blanc amb taques tigrades. 

Caràcter: Valent, actiu, equilibrat, afectuós, sensible, intel·ligent. 

Utilització: És un gos de companyia que a més demostra les seves qualitats com a guardià del seu pis. És també un acarnissat caçador de rates.

CHIHUAHUANacionalitat: Mèxic.

Origen: És el més petit de tots els gossos. El seu nom ve de la ciutat mexicana de Chihuahua i els seus orígens es remunten a l'època en què va ser el favorit de les princeses asteques. 

Descripció: Són animals d'altura compresa entre els 15-20 cm d'alçada, de pes proporcionat (de 1-4 kg). Té un cap en forma de poma. Caño nasal curt i punxegut. Tòfona de color negre o marró segons el color del mantell de pèl. Mandíbules fines. Ulls bé distanciats entre si, molt brillants i grans, no massa prominents. El cos és molt compacte, més llarg que alt, de forma cilíndrica. Peus petits i dits molt separats. Cua moderadament llarga. El pelatge presenta dues varietats: pèl llarg, suau i ondulat; i el pèl curt, atapeït i brillant. El mantell pot ser de qualsevol color i barreja. 

Caràcter: De extremada valentia, no dubta a enfrontar-se a animals més grans que ell. No tolera la presència d'estranys, als quals ràpidament delatarà amb els seus lladrucs. S'encapritxa de manera obsessiva amb el seu amo. És un animal molt intel·ligent. 

Utilització: Gos de companyia ideal per viure a la ciutat per la seva reduïda grandària i els seus nets hàbits.

CARLINO


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: També anomenat Pug, és descendent d'antics gossos xinesos, que Posteriorment van ser portats per comerciants holandesos a Europa. 

Descripció: És una raça d'Aspecte robust, d'extraordinària potència, compacti i quadrat. Són animals la Alçada no està fixada a l'estàndard racial, oscil·lant el pes entre a els 6-8 kg. El cap és gran, Massissa i arrodonida. El musell és curt i quadrat, amb MOLTS i profunds plecs. Els ulls són grans, foscos, Brillants i prominents. Orelles en forma de rosa o botar, petites i SUAUS. Cos curt i massís. Extremitats fortes, rectes i no Molt llargues. Cua enrotllada i retorçada, enganxada a la grup. El pelatge és fi, llis i suau, brillant, ni dur ni Plans. El Mantell és de color platejat, daurat, groc, beix o negre. Sempre amb màscara a la cara. 

Caràcter: Net, elegant, afectuós, lleial i Molt afectuós. És un gos Molt sociable.

Utilización: Sempre ha Estat un gos de companyia.

LULÚ DE POMERANIA


Nacionalitat: Alemanya.

Origen: té els mateixos orígens prehistòrics de tots els Lulús, però va ser seleccionat a la regió prusiana de Pomerania.

Descripció: Alçada màxima: 30 cm; pes aproximat: 5 kg: crani en forma de falca; ulls foscos, no grans, de mirada intel·ligent; orelles punxegudes i dretes; sola replegada sobre el dors; pèl dens i llarg, en els colors: taronja, vermell, blanc, negre, gris, sempre unicolor. El mantell és perfecte només quan arriba a l'edat de tres anys, en la vellesa poden aparèixer taques de calvície. 

Caràcter: Vivaç, alegre, llest, obedient, bordador xafarder cap als estranys. 

Utilització: Després d'haver estat guardià i pastor, des del Renaixement ha siso considerat un gos de companyia i de luxe. S'encapritxa molt amb la casa i ocasionalment es comporta com un gos de guarda.

LABRADOR RETRIEVER


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: Deu el seu nom a la península de Labrador, situada al nord-oest de Canadà, on la raça es va formar. Posteriorment va ser portat a Anglaterra on després de successius encreuaments va ser determinat el seu estàndard definitivament.

Descripció: És un gos curt i sòlid, amb una alçada d'entre 55-57 cm els mascles i 54-56 les femelles. Posseeix un crani ample amb stop pronunciat, de tal manera que el crani no formi una línia recta amb el nas. Les orelles no han de ser grans ni pesades. Els ulls són de color avellana o castany. Coll fort i vigorós. Pit ample, profund, amb un costellam ben desenvolupat. El dors ha de ser curt i sòlid. La cua és característica en la raça, sent ampla a la seva base, afinant progressivament cap a la punta, de mitjana longitud, semblant a la cua d'una llúdriga. Mantell curt i dens, sense ser ondulat, amb un subpèl molt resistent. És de color negre, fetge o groc.

Caràcter: Dòcil i dolç, extraordinàriament fàcil d'educar. Sociable, pacífic, gens agressiu, és un animal ideal per conviure amb ell, ja que aprèn tot amb molta facilitat i rapidesa des de cadell.

Utilització: Està dotat d'un olfacte excepcional, sent emprat sobretot per al cobrament en plana i en l'aigua. Per les característiques del seu temperament, es tracta d'una de les races més apreciades i esteses arreu del món, on és una raça de companyia molt comú. Així mateix és emprat freqüentment com a animal de treball, especialment usat com a gos pigall per a persones invidents.

JACK RUSSELL TERRIER


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: Va ser creat el passat segle pel pastor anglicà Jack Russell. 

Descripció: No hi ha un estàndard d'aquesta raça per que no es troba reconeguda. És un animal similar a un Fox Terrier de potes més curtes; alçada d'uns 30 cm, amb ulls foscos i enfonsats lleugerament, orelles caigudes cap endavant i amples, pèl dur i hirsut; mantell blanc, amb taques vermelloses, en el musell i en el cos. Hi ha dues varietats: de pèl llis i de pèl dur filat.

Caràcter: Vivaç, alegre, ple d'energia. Fidel i afectuós, necessita d'exercici regular i pronunciat.

Utilització: Empleat en la caça de petits animals de cau en els seus orígens, ja que presenta gran habilitat i rapidesa, el que li permet introduir-se en els forats tot i ser de petites dimensions. En l'actualitat, ha quedat reduït a una aptitud de companyia.

BULLDOG INGLÉS


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: Pertanyent a un dels troncs canins més antics, els gossos d'agafada britànics del tipus bandog, el Bulldog tal com avui el coneixem és una invenció de la moderna cinofilia anglesa.

Descripció: És petit d'estatura, ample, compacte, de cap sorprenentment gran i massissa. Ni la alçada ni el pes estan determinats per la seva estandar racial, però cal anar amb compte a evitar la tendència de tenir-los amb sobrepès. El tret més característic d'aquesta raça és el seu cap, amb galtes ben arrodonides, stop accentuat i marcant un profund solc. El musell ha de ser curt, ample, amb mandíbules potents i quadrades, avançant el maxil·lar inferior considerablement per sobre del superior (progantismo). Les orjeas, d'implantació alta, tenen una peculiar forma de rosa. El pit ha de ser molt ample. El dors és curt i fort, el costellam en bóta, ampli a les espatlles i relativament estret en els ronyons. La cua, sempre més curta que llarga, de naixement gruixut, s'escurça ràpidament. El pèl és curt, dens i fort. El color del mantell és vermell, cervatell, blanc i blanc amb els altres colors.

Caràcter: Nascuda aquesta raça amb la finalitat de ser emprada contra la lluita de braus (d'aquí el seu nom), sent seleccionat per la seva extraordinària mossegada, insensibilitat al dolor i gran agressivitat. Actualment aquestes característiques han desaparegut i ens trobem davant d'un gos tranquil, dolç, net i silenciós.

Utilització: Antigament va ser emprat com a gos de baralla davant del bou. En l'actualitat és emprat únicament i exclusivament com a gos de companyia.

PASTOR ALEMÁNNacionalitat: Alemanya.

Origen: El Pastor alemany és el gos més popular i apreciat del món, ja que generalment quan es pensa en un gos idealitzem immediatament la imatge d'un pastor alemany. No obstant això la seva difusió és força recent ja que fins passada la primera guerra mundial no es van veure exemplars fora d'Alemanya. No es coneix amb certesa l'origen de la raça, si va sorgir de creus entre diferents gossos pastors o si va sorgir com a conseqüència de l'encreuament directe del gos pastor amb el llop.

Descripció: Els mascles d'aquesta raça arriben a una alçada aproximada de 60-65 cm, mentre que les femelles arriben als 55-60. El pes aproximat oscil·la entre els 35 i 40 kg. Aspecte més aviat allargat típic de trotador resistent, musculós i dinàmic. Cap ben proporcionada i més aviat ampla. Ulls foscos. Orelles en forma triangular i port alçat. Stop no massa accentuat. Incisius forts. El tronc és profund però no llarg, encara que la seva longitud ha de ser més gran que la alçada a la creu. El dors és recte i ben musculat. Color del mantell: negre, gris ferri, gris cendra, unicolor, o lleonat regular foc, castanyer i groc. Existeixen varietats de pèl dur, de pèl llarg ¬duro i de pèl llarg.

Caràcter: Afectiu, afectuós, equilibrat, fidel i lleial. Es relaciona molt bé tant amb altres gossos com amb les persones.

Utilització: Per la seva inqüestionable intel·ligència i tenacitat, dots d'aprenentatge i extraordinàries facultats per al treball, es va convertir en el gos policia per excel·lència. De la mateixa forma és la raça que més èxits collita en els camps de treball esportiu. Originàriament es va emprar com a guàrdia de ramats.

BICHON MALTÉSNacionalitat: Itàlia.

Origen: Hi ha escrits d'historiadors grecs al segle I A.C. que ja descriuen la presència de la raça. 

Descripció: Són animals d'una alçada aproximada de 21-25 cm en els mascles i de 20-23 cm en les femelles. El pes oscil·la de 3 a 4 kg. Presenta un musell moderadament llarg. Tòfona de color negre pur i crani pla. Stop molt marcat, amb ulls de color ocre molt fosc. Orelles altes, de longitud mitjana, totalment cobertes de pèl. El coll és llarg i el cos allargat i estret. L'esquena és recta. La cua neix sobre la línia de la gropa, coberta d'un pèl llarg i espès. El pèl és dens, molt brillant, de longitud mitjana de 22 cm pel tronc, el Maltès ha de quedar totalment cobert de pèl fins a terra. El mantell és de color blanc pur.

Caràcter: Vivaç, astut, tremendament alegre i orgullosos, dolç i noble amb el seu amo.

Utilització: Magnífic gos de companyia per la seva espectacular bellesa i caràcter obert i sociable.

YORKSHIRE TERRIER


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: La raça va ser creada a segle XIX al comtat anglès de Yorkshire, per miners que pretenien aconseguir 1 raça de mesuri petita i gran valor que pogues caçar els rates de les mines. Descripció: Tot i que la Alçada dels animals no està determinada per l'estàndard racial, l'Alçada ha d'estar compresa entre a els 19-22 cm, amb 1 pes Màxim de 3.5 kg. El Yorky, com és Conegut familiarment, Malgrat su diminuta Grandària (és un dels més petits gossos del món), ha de donar la Impressió de FORÇA i energia. El cap presenta un Crani va rodar, amb musell Poc Llarg i tòfona negra. Els ulls són foscos i petits, no prominents. Les Orelles són petites, dretes i en forma de V. El cos és compacte i dors recte. La cua és tallada a La meitat de su longitud. El pelatge és Llarg, perfectament recte, llustrós i Molt sedós. El Mantell és de color blau fosc sobre el dors, vermell foc al cap i pit.

Caràcter: Posseeix 1 personalitat FORTA, enèrgica i decidida. Malgrat su aparent Fragilitat és un animal Molt resistent. És extremadament simpàtic i afectuós amb el su amo, desconfiat con los estranys i en general Poc sociable. És valent, intrèpid i Molt intel·ligent.

UtilitzacióAntigament emprat com ferotge caçador, a l'actualitat és tracta d'una de les arrels de companyia més esteses i apreciades a tot el món.

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: La teoria més estesa sobre el seu origen és la que afirma que el West Highland Terrier no és més que aquells cadells de Cairn Terrier que sortien totalment blancs, color que està totalment prohibit al Cairn, ja que aquesta és l'única diferència substancial entre tots dos.

Descripció: És un animal d'alçada aproximada d'uns 28 cms, el pes oscil·la entre els 7 i els 10 kg. Presenta un aspecte robust i extremadament simpàtic. Posseeix un crani lleugerament convex, amb tòfona negra. Stop ben pronunciat. Ulls de mida mitjana, el més foscos possibles. Orelles petites i alçades, acabant en punta. Cos compacte, línia dorsal recta. Extremitats curtes i fortes. Els peus anteriors són més grans que els posteriors. Cua llarga sense serrells. Posseeix un pelatge exterior dur, d'uns 5 cm de llarg, sense rínxols. Subpèl curt, suau i dens.

Caràcter: D'aspecte eternament infantil, posseeix una mirada de brètol sempre disposat per al joc. De caràcter afectoso, juganer i dotat de gran valentia i noblesa.

Utilització: Com molts altres Terriers, va néixer per a la caça en cau, però en l'actualitat és apreciat especialment com a animal de companyia.

TECKEL O DACHSHUND DE PELO LISO


Nacionalitat: Alemanya.

Origen: El Dachshund va prendre la forma actual de gos "salsitxa" causa de l'ocupació continuat de la raça a la caça en cau durant centenars i centenars de generacions. L'anomalia de l'anomenat "bassetismo" va ser posteriorment perfeccionada per l'home, que tractava d'obtenir així un gos cada vegada més idoni per ficar-se per els caus dels animals a caçar. Tot i que aquesta raça va ser posada a punt per l'home a la fi del segle passat, les seves primeres imatges aparegudes sobre la tomba del faraó es remunten a cinc mil anys. Aquell antic antecessor es deia "teckel" i els alemanys van preferir donar-li a la seva raça aquell nom egipci. 

Descripció: Tres són les varietats de teckel: de pèl llis, de pèl dur i de pèl llarg. Per a cadascuna d'aquestes varietats ha tres talles: normal, fins a 9 kg; nan, fins als 4 kg i kaninchen, fins als 3,5 kg. Curt d'extremitats, allargat, vigorós i musculós, es presnta amb port ferotge i expressió intel·ligent. Té el cap allargat; crani lleugerament convex; arcs superciliars molt sortints; canya nasal llarga; madíbulas robustes i llavis no penjants; dentadura a tenalles o tisores, amb canins molt robustos (dentadura completa, de 42 dents). Els ulls són ovalats, d'expressió en'rgica i amistosa, de color vermell fosc o negrós; orelles molt mòbils, plegades cap endavant, d'inserció alta. El cos ha de posar en evidència un estèrnum fortament sortint i un ventre moderadament retret; la cua, gruixuda a l'arrel, de port seguint la línia dorsal. El mantell del teckel de pèl llis ha de ser brillant, llis, uniforme. Els colors: el teckel unicolor pot ser ros o groc; bicolor, negre fosc, o marró, o gris i foc; existeixen també varietats clapejades, estriades i arlequinades.

Caràcter: Valent, tenaç, alegre, afectuós, llest, soncero, sense complexos.

Utilització: Nascut com a gos de caça en cau, en alguns països s'utilitza en monterías, però el seu principal destí és com a animal de companyia.

PINSCHER STANDARD Y MINI


Nacionalitat: Alemanya.

Origen: Encara que la seva formació racial és molt antiga, no va ser reconeguda oficialmen¬te fins a finals del passat segle XIX.

Descripció: De talla mitjana-petita (hi ha una varietat nana) i aspecte elegant i delicat. Són animals que arriben als 45-48 cm. Posseeix una el cap llarg i estreta. Els seus ulls són ovalats i foscos, les orelles portades alçades i el coll llarg, arquejat i sec. El cos té una conformació quadrada, amb la cua tallada en les tres primeres vèrtebres i portada verticalment. El pèl curt, dur i brillant. Els colors del mantell poden ser: negre amb tonalitats foc; negre pur; castany caprí fins vermell cérvol; blau gris amb tonalitats foc; gris platejat (sal i pebre).

Caràcter: Tot i que el seu nom pugui donar a entendre, Pinscher en alemany vol dir "mossegador", és un gos submís, tranquil, dòcil i tranquil.

Utilització: Empleat tant com a gos de companyia com de guardià de la casa.

SHIH - TZUNacionalitat: Xina.

Origen: Té com a ancestre al gos tibetà Lhassa Apso, criat des fa segles pels monjos budistes. 

Descripció: L'alçada màxima permesa per l'estandar racial és de 27 cm, i el pes límit admès de 9 kg. Són animals de cap ample, rodona i espaiosa entre els ulls. Presenta abundant barba i bigoti. El musell és curt i quadrat, amb la tòfona negra. Dentadura lleugerament prognata. Els ulls són grans i foscos, rodons però no sortits. Les orelles són grans i estan poblades de molt pèl. El cos és compacte i vigorós. La cua és de naixement alt amb abundants serrells, enrotllada sobre el dors. El pelatge és llarg, abundant i amb molt entrepelo. Estan admeses totes les tonalitats de mantell, sent molt apreciades les taques tant a la cara com a la punta de la cua.

Caràcter: Extraordinàriament dolç i alegre. És una raça molt sociable tant amb les persones com amb altres races de gossos. És pràcticament infatigable i necessita estar permanentment en contacte amb l'home.

Utilització: Animal de companyia molt apreciat a Amèrica Llatina i Europa.

GOLDEN RETRIEVERNacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: Hi ha la creença que es tracta d'una raça formada per encreuaments entre el Bloodhound i altres races no identificades. 

Descripció: Els mascles presenten una alçada d'entre 56-61 cm, mentre que les femelles arriben als 51-56 cm. Els pesos oscil·len entre els 32-37 kg per a ells i 27-32 per a elles. És un gos tremendament harmoniós, actiu, d'expressió dolça, amb crani ample i coll molt musculós. Morro prominent i stop accentuat. Cos equilibrat, compacte. Pit bé descendit i costellam ampli. La cua no ha de enroscar, presenta un pelatge abundant i mitjanament llarg. Cabell llis o ondulat, amb subpèl dens i impermeable. El mantell és de tonalitats que van des del or al crema.

Caràcter: Afectuós, tremendament dolç i expressiu, molt dòcil i amb gran capacitat per a l'aprenentatge. Extraordinàriament sociable tant amb l'home com amb altres gossos. Leal, pacient, alegre i bondadós.

Utilització: És un polifacètic i complet animal de caça, bon cobrador i magnífic nedador, el que li confereix un gran valor en terrenys pantanosos. El seu excel·lent caràcter ha fet d'ell un dels més apreciats animals de companyia.

BULLTERRIER


Nacionalitat: Gran Bretanya.

Origen: Creat en 1830 creuant el Bulldog amb el vell Terrier anglès i afegint-li una mica de sang de Sabueso espanyol. Va ser emprat en les baralles amb bous.

Descripció: L'animal adult pot pesar entre 23-29 kg. Ha de donar la impressió de gran fortalesa i potència, cridant l'atenció la seva particular cap en forma ovalada i llarga, sense stop. Mandíbules molt potents, amb dents fortes i regulars. Ulls foscos, petits i en forma d'ametlla. Esquena robusta, cos arrodonit. Pèl curt, dur i brillant. Cua portada horitzontalment, en acció portada tensa. El mantell és de color totalment blanc, amb taques negres i atigrats al cap i les orelles; comú o tigrat amb o sense taques blanques al cap, tòrax i extremitats, bicolor negre, comú o blanc.

Caràcter: Malgrat la seva temible i ferotge aspecte, el bullterrier mai passa inadvertit, és una de les races més alegres i vivaços amb la família, professant un desmesurat amor pels membres de la família, exterioritzat per les seves infatigables ganes de joc i les seves tendres gestos. Poc sociable en general amb altres gossos, especialment els mascles.

Utilització: Per la seva valentia, increïble fortalesa i determinació és un òptim guardià. Necessita un amo que ho sàpiga educar amb disciplina i fermesa, ja que és obstinat.CONFIANÇA I QUALITAT

Posa't en mans de professionals